All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: multiplayer lag problem, please help
PostPosted: Tue Apr 13, 2010 7:37 pm 
Offline
Sharp Shooter
Sharp Shooter

Joined: Thu Jun 22, 2006 8:19 pm
Posts: 25
I recently reinstalled WET & TCE, I'm haveing a lag problem, every five seconds like clockwork my screen freeze's, and I notice on the lag o meter that the green is interupted at the time of the freeze, the game plays fine otherwise, my ping is steady, my fps is good, 80-90

This happens on any server I'm on, I play Urban Terror and do not have this problem, just TCE, I have yet to try WET though?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 13, 2010 8:19 pm 
Offline
High Master
High Master
User avatar

Joined: Mon Jun 15, 2009 9:55 am
Posts: 565
Location: Under the hood.
try to disable PB, see if it is gone. this way you can eliminate some possibilities.

_________________
Image
C4 Corvette, love her till my death.
http://www.teamgonzo.net
http://www.cardomain.com/ride/3332770
http://www.youtube.com/user/GONZOUncleBionic


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 14, 2010 2:51 am 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 10:19 am
Posts: 266
Location: Louisiana, USA
http://www.truecombatelite.com/forums/v ... php?t=2022

Not totally PB problem (should only effect after connecting, then clear). This is hardware/software problem.

Do you have Dual-Core CPU? and What Vid card do you own?

I had same problem but fixed mine by downgrading my drivers. Drivers that were released when you're card was released, are generally better for ET. However, when I first connect to a server, it will still dip for a few minutes, then it will smooth out.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 3:56 pm 
Offline
Sharp Shooter
Sharp Shooter

Joined: Thu Jun 22, 2006 8:19 pm
Posts: 25
Ok from watching the lag-o-meter, it does happen when I first connect, and smoothes out after a minute or so, plays good for awhile then comes back, now I was getting kicked be PB, but I went to the PB folder, ran the update from there, and I dont get kicked anymore, but I still have the lag problem.

I tried going back to old drivers, no effect.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 4:12 pm 
Offline
High Master
High Master
User avatar

Joined: Mon Jun 15, 2009 9:55 am
Posts: 565
Location: Under the hood.
Under nVidia?

_________________
Image
C4 Corvette, love her till my death.
http://www.teamgonzo.net
http://www.cardomain.com/ride/3332770
http://www.youtube.com/user/GONZOUncleBionic


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 17, 2010 4:30 pm 
Offline
Master
Master
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 10:19 am
Posts: 266
Location: Louisiana, USA
The slower your CPU, the more you will notice. Other software might try and take some process (anti-virus,etc). You might have to try a few sets of drivers.

All else fails, if you have Dual Core, set the affinity every time you run the game (task manager), set it to CPU1 (cpu 0 is most windoze processes).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 19, 2010 8:59 pm 
Offline
Sharp Shooter
Sharp Shooter

Joined: Thu Jun 22, 2006 8:19 pm
Posts: 25
gonzo|Uncle Bionic wrote:
Under nVidia?


No it's a Radeon X700, I used to play this game alot, but this lag\freeze sucks, does anyone know what all I can turn off, and leave TCE & my cable connection running?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group